Într-un vas pentru mixer se pune mixul pentru coji împreună cu ouăle, laptele, uleiul, apa și cacaoa. Se amestecă cu mixerul timp de 3 min la viteză mica. Va rezulta un aluat moale și lucios care se pune cu lingura în poș.
În tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt se formează coji de ecler de 12 cm lungime și 3 cm lățime.
Cojile se coc în partea de jos a cuptorului timp de 30-35 min.
După coacere, cojile se lasă la răcit pe un grătar, apoi se taie pe lungime pentru a fi umplute cu cremă.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 30 - 35 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Într-un bol se amestecă conținutul plicului de budincă, 40 g de zahăr, gălbenușurile și 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert.
Laptele fiert se ia de pe foc și se adaugă în el amestecul preparat.
Se pune din nou la fiert, la foc mic cca. 1 minut, amestecând ușor până la omogenizarea compoziției. Budinca obținută se lasă să se răcească acoperită cu folie de prospețime.
Într-un vas pentru mixer se pune smântâna pentru frișcă și se bate cu ajutorul unui mixer. La final se adaugă zahărul pudră și zahărul vanilinat. După batere, se adaugă treptat peste budinca rece și se amestecă cu ajutorul unui tel.
Cojile de ecler se umplu cu cremă, folosind un poș sau o linguriță.
Plicul cu glazură se pune în apă fierbinte până se înmoaie glazura.
Se scoate plicul din apă, se pune pe un prosop și se preasează puțin între degete. Se taie plicul într-un colț și se toarnă glazura peste eclere.
Rețete asemănătoare
Cofetărie