Pentru pregătirea compotului, ananasul mărunțit se lasă într-o sită la scurs. Se colectează sucul și se măsoară 750 ml. Se completează cu apă dacă este nevoie.
Se cerne făina într-un vas, apoi se amestecă cu drojdia uscată. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul, laptele și untul (sau margarina). Ingredientele se amestecă cu mixerul, cu paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, circa 5 minute până la obținerea unui aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț la dospit până când își mărește vizibil volumul.
Se încălzesc într-o oală, amestecând continuu, mierea, untul, zahărul vanilinat și frișca. Se lasă să fiarbă puțin. Se încorporează fulgii de nucă de cocos. Compoziția se lasă să se răcească, timp în care se mai amestecă din când în când.
Se prepară o budincă din praful de Pudding, zahăr și sucul de ananas - conform indicațiilor de pe plic, dar cu ingredientele specificate. Aceasta se toarnă într-un vas și se acoperă apoi cu o folie de prospețime. Budinca se lasă să se răcească.
Frișca se bate spumă tare.
Budinca răcită se mai amestecă o dată, apoi se încorporează frișca.
Peste aluat se presară puțină făină, se scoate din vas pe un blat tapetat ușor cu făină și se mai frământă puțin, apoi se întinde într-o tavă (30x40 cm, unsă). Crema de miere și fulgi de cocos se toarnă deasupra și se întinde omogen.
Aluatul se mai acoperă o dată și se mai lasă la dospit într-un loc călduț până când își mărește vizibil volumul.
Tava se introduce în cuptor și se coace la 180° cca 15 minute. Apoi se așază pe un grătar de bucătărie, iar prăjitura se lasă să se răcească.
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Blatul de prăjitură se taie în patru și fiecare bucată se taie - transversal - în două foi. Crema de budincă și frișcă se întind omogen peste foaia de jos. Foaia de deasupra se așază peste cremă și se apasă ușor. Se lasă la frigider două-trei ore.
Rețete asemănătoare
Deserturi cremă
Deserturi cremă
Deserturi cremă