Prepararea aluatului: cu ajutorul mixerului se amestecă untura cu zahărul și zahărul vanilinat și se adaugă ouăle pe rând. Se amestecă făina cu praful de copt şi apoi cu laptele și se adaugă puțin câte puțin peste compoziția preparată anterior. Aluatul astfel pregătit se toarnă în forma de copt și se coace în cuptorul preîncălzit.
Durată de coacere: despre 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se desface marginea formei de copt și se lăsă blatul să se răcească.
Pentru prepararea cremei se curăță și se spală căpșunile. Cu ajutorul unui mixer se pasează jumătate din cantitatea de căpșuni împreună cu zahărul. Cealaltă jumătate de căpșuni se taie mărunt. Se bate frișca cu mixerul la treapta medie de viteză, iar gelatina se înmoaie în apă conform indicațiilor de pe plic. Se amestecă gelatina înmuiată, piureul de căpșuni, bucățelele de căpșuni și frișca, iar compoziția rezultată se întinde peste blat. Tortul se ține la frigider timp de 1 oră.
Pentru decorarea tortului se spală căpșunile și se taie în felii, apoi se așază pe tort. Se prepară frișca conform instrucțiunilor de pe plic și se ornează tortul pe margini. La sfârșit se presară fisticul.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri