Se preîncălzește cuptorul (încălzire sus/jos: 180°C). Pentru blat, Se bat spumă tare ouăle și sarea într-un castron folosind mixerul cu platele de batere timp de 5 minute. Se adaugă treptat xilitolul și se bate încă 5 minute. Se amestecă migdalele, făina, pudra de cacao și praful de copt apoi se încorporează cu grijă în amestecul de ouă.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se toarnă compoziția de aluat peste o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului timp de circa 13 minute. Se scoate din cuptor, se răstoarnă pe pe hârtie de copt, se îndepărtează hârtia copt pe care a fost copt și se lasă la răcit.
Poziție grătar: central
Pentru compotul de cireșe se aduc la fierbere cireșele, anasonul si apa într-o cratiță mică la focul mare. Se adaugă gelifiantul vegetarian și xilitolul și se amestecă, apoi se fierbe timp de 1 minut.
Se taie blatul în jumătate pe verticală, astfel încât cele două jumătăți să măsoare fiecare 30 x 20 cm. Se pune o jumătate pe un blat și se poziționează o ramă de copt de copt în jurul ei. Se întinde deasupra compotul de cireșe apoi se lasă la rece.
Pentru umplutură, se taie păstaia de vanilie pe lungime și se răzuiesc semințele. Brânza dulce (quark), 200 g de mascarpone, xilitolul și semințele de vanilie se amestecă cu mixerul cu paletele de batere. Separat se aduce la fierbere gelifiantul vegetarian, laptele și restul de mascarpone într-o cratiță mică apoi se încorporează imediat în amestecul de brânză.
Se întinde crema peste compot, se acoperă cu a doua jumătate de blat, se apasă ușor și se lasă la rece cel puțin 1 oră.
Se toacă mărunt diferitele glazuri, separat și se topesc, separat, fiecare pe baie de aburi. Se încorporează smântâna în glazura de ciocolată neagră pentru a forma un ganaș. Se dizolvă pudra de matcha în uleiul de floarea soarelui și se încorporează în glazura de ciocolată albă.
Se acoperă blatul cu ganașul de ciocolată neagră, se umple un poș cu glazura cu matcha și se formează buline peste ganaș. Se decorează cu stropi de zahăr și se răcește. Se scoate rama de copt și se taie în 12 bucăți de 5 x 10 cm.
Această rețetă este foarte ușor de adaptat. Ce ați spune de o felie de cireșe cu ciocolată? Pur și simplu adăugați 5 linguri de lichior de cireșe în compotul de cireșe în loc de anason. Va trebui apoi să utilizați 2 pachete de gelifiant vegetarian pentru compotul de cireșe pentru a ține cont de lichidul suplimentar. Puteți adăuga puțină coajă rasă de portocala în umplutură. Pentru decor, pur și simplu folosiți ganașul – asta e tot!
Și încă ceva: xilitolul poate fi înlocuit cu zahăr din trestie sau cu zahăr din floare de cocos. Zahărul din floare de cocos are un gust plăcut de caramel.
Dacă nu aveți pudră de matcha, puteți colora ciocolata cu colorant alimentar verde solubil în grăsimi (de exemplu, praf Wilton).
Rețete asemănătoare
Deserturi cremă
Deserturi cremă
Deserturi cremă