Se preîncălzește cuptorul (încălzire sus/jos: 180°C).
Într-un castron, se bat spumă tare ouăle și sarea, folosind mixerul cu platele de batere, timp de 5 minute. Se adaugă treptat xilitolul și se continuă baterea pentru alte 5 minute. Se amestecă migdalele, făina, pudra de cacao și praful de copt, apoi se încorporează cu grijă în amestecul de ouă.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se toarnă compoziția de aluat peste o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului, timp de circa 13 minute. Se scoate din cuptor, se îndepărtează hârtia de copt și se lasă la răcit.
Poziție grătar: central
Într-o cratiță mică, se aduc la fierbere cireșele, anasonul şi apa, la foc mare. Se adaugă gelifiantul vegetarian și xilitolul și se amestecă, apoi se fierb timp de 1 minut.
Se taie blatul pe verticală, astfel încât cele două jumătăți rezultate să măsoare fiecare 30 x 20 cm. Se pune o jumătate pe un blat și se poziționează o ramă de copt în jurul ei. Se întinde deasupra compotul de cireșe, apoi se lasă la rece.
Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se răzuiesc semințele. Brânza dulce (quark), 200 g de mascarpone, xilitolul și semințele de vanilie se amestecă cu mixerul, cu paletele de batere. Separat, într-o cratiță mică, se aduc la fierbere gelifiantul vegetarian, laptele și restul de mascarpone, apoi se încorporează imediat în amestecul de brânză.
Se întinde crema peste compot, se acoperă cu a doua jumătate de blat, se apasă ușor și se lasă la rece cel puțin 1 oră.
Se toacă mărunt diferitele glazuri și se topesc, separat, fiecare pe baie de aburi. Se încorporează smântâna în glazura de ciocolată neagră pentru a forma un ganaș. Se dizolvă pudra de matcha în uleiul de floarea soarelui și se încorporează în glazura de ciocolată albă.
Se acoperă blatul cu ganașul de ciocolată neagră, se umple un poș cu glazura cu matcha și se formează buline peste ganaș. Se decorează cu stropi de zahăr și se răcește. Se scoate rama de copt și se taie în 12 bucăți de 5 x 10 cm.
Această rețetă este foarte ușor de adaptat.
Ce ați spune de o felie de cireșe cu ciocolată?
Pur și simplu adăugați în compot, 5 linguri de lichior de cireșe în loc de anason. Utilizați 2 pachete de gelifiant vegetarian pentru a ține cont de lichidul suplimentar. Puteți adăuga în umplutură puțină coajă rasă de portocală. Pentru decor, pur și simplu folosiți ganașul – asta e tot!
Și încă ceva: xilitolul poate fi înlocuit cu zahăr din trestie sau cu zahăr din floare de cocos. Zahărul din floare de cocos are un gust plăcut de caramel.
Dacă nu aveți pudră de matcha, puteți colora ciocolata cu colorant alimentar verde, solubil în grăsimi (de exemplu, praf Wilton).
Rețete asemănătoare
Deserturi cremă
Deserturi cremă
Deserturi cremă