Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt.
Se amestecă făina cu drojdia, apoi se adaugă restul ingredientelor. Se frământă laolaltă cu un mixer, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă timp de 10 minute. Se acoperă aluatul astfel obținut și se lasă într-un loc cald până când acesta își dublează volumul (aproximativ 60 de minute).
Pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină, se frământă din nou aluatul, apoi se împarte în 11 părți egale. Din 10 părți se modelează 10 omuleți cu cap, brațe și picioare. Din cea de-a 11 porțiune rămasă se modelează ornamente, de exemplu, capace, butoane, eșarfe sau curele de talie care se lipesc pe omuleți folosind puțină apă. Pentru modelare, pentru a crea părul sau pantalonii, se poate folosi și o foarfecă.
Omuleții astfel obținuți se așază în tava de copt, se acoperă și se lasă în repaus încă 30 de minute.
Se preîncălzește cuptorul cu încălzire sus-jos la 180° C (cuptorul cu aer cald la 160° C).
Se bate gălbenușul cu laptele. Folosind o pensulă, se ung omuleții cu gălbenușul bătut.
Se presară cu zahăr tos, iar din stafide se pot forma ochi, nasturi etc.
Se introduce tava în cuptor și se coace pe grătarul din mijloc timp de circa 25 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se servesc.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Rețete asemănătoare
Rețete pentru copii
Rețete pentru copii
Rețete pentru copii