Untul se mixează cu ajutorul unui mixer folosind paletele de batere timp de aprox 1 min la viteză mică. Apoi se adaugă oul și se măreste viteza mixerului. Se încorporează zahărul pudră, Finesse coajă rasă de lămâie și, treptat, făina și se mixează până se obține o compoziție omogenă. Aluatul obținut se mută pe o folie alimentară, se întinde un pic și se acoperă total, apoi se introduce la frigider timp de 30 de min până ce se întărește.
Aluatul se scoate din frigider, se întinde cu ajutorul unui sucitor și, cu ajutorul formelor, se decupează florile. Acestea se așază pe tavă și se introduc la cuptor pentru 12 minute.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Untul se bate timp de 1 minut la viteză mică. Apoi se adaugă treptat zahărul pudră până se obține o compoziție omogenă și se introduce la frigider până se întărește. Apoi se scoate și, cu ajutorul unei spatule, se întinde în strat potrivit pe câte un biscuite. Se înfige bețișorul în cremă și se lipește celălalt biscuite deasupra. Se introduce la frigider.
Fondantul se întinde, se adaugă colorantul galben și zahărul pudră și se uniformizează compoziția cu mâna. Compoziția obținută se întinde cu ajutorul unui sucitor și se decupează cu ajutorul formelor de flori. Florile de fondant se umezesc pe o parte cu puțină apă apoi se lipește pe biscuit cu partea umezită. Ornamentele se lipesc apoi pe fondantul anterior umezit.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri