Ouăle se bat cu zahărul până se obține o spumă. Se adaugă treptat vanilia, laptele și uleiul și se omogenizează, apoi se adaugă bicarbonatul stins, praful de copt și se amestecă.
Se încorporează făina, puțin câte puțin, până se obține un aluat elastic. Se împarte aluatul în 4 bucăți egale.
Pe masa înfăinată bine se întinde fiecare bilă sub forma unui dreptunghi și se încearcă să fie cât mai egale între ele.
Foile se coc în tava tapetată cu hârtie de copt până se rumenesc. Procedăm așa și cu celelalte foi, apoi le lăsăm să se răcească bine și asamblam prăjitura.
Durată de coacere: 7 Minute
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Într-un bol mare se bat gălbenușurile, zahărul tos și zahărul vanilinat timp de 2 minute la viteză mare. Făina se amestecă cu laptele și se adaugă peste gălbenușurile bătute.
Compoziția obținută se fierbe la bain-marie, amestecând continuu până se îngroașă (aproximativ 6 minute). Când este gata, se ia de pe foc, se adaugă esență de vanilie și se omogenizează. Se lasă să se răcească.
Crema obținută se toarnă treptat peste unt și se omogenizează.
Prăjitura cu foi și cremă de vanilie se montează direct în tavă. Punem prima foaie în tavă, întindem peste ea 1/3 din cremă, așezăm a doua foaie și o presăm ușor, acoperim iar cu 1/3 din cremă și tot așa până la ultima foaie care rămâne neacoperită.
Prăjitura obținută se păstrează la rece, înfoliată, timp de 24 de ore.
Înainte de servire, se porționează și se pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri