Păstaia de vanilie se crestează longitudinal pe toată lungimea și se răzuiesc semințele. Semințele se amestecă cu untul, zahărul și sarea. Peste unt se cerne făină, apoi se frământă pentru a obține un aluat elastic. Aluatul se învelește în folie de prospețime și se păstrează în frigider cel puțin o oră.
Se preîncălzește cuptorul (electric cu încălzire sus-jos la 180°C). Pe o suprafață de lucru tapetată cu făină se întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de cca 5 mm. Din foaia de aluat se decupează pătrate care apoi se așază în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptor, pe grătarul din mijloc și se coace circa 12 minute. Se lasă să se răcească.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 12 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Între timp, se prepară glazura amestecând zahărul pudră cu zeama de lămâie într-un bol, până la omogenizare completă. Se trec circa 2 linguri de glazură într-un poș mic. Restul de glazură se colorează cu colorantul alimentar albastru. Se acoperă fursecurile cu glazura albastră și se decorează după dorință cu ornamente colorate din zahăr. Cu glazura albă din poș se decorează șnurul de cadou și fundița pe fiecare fursec.
Dacă nu se consumă toate fursecurile odată, acestea pot fi păstrate la loc uscat și răcoros până la următoarea servire.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri