Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, gălbenușurile, untul sau margarina și migdalele. Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține o compoziție omogenă.
Se continuă frământarea pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină. Dacă aluatul este lipicios se împachetează în folie de prospețime și pentru scurt timp se lasă la rece.
Din aluat, pe blatul tapetat cu făină, se formează rulouri de grosimea unui deget. Rulourile se taie în bucăți de circa 2 cm lungime iar apoi se mai rulează până ce ajung la lungimea de circa 5 cm. Capetele se subțiază puțin. Rulourile astfel prelucrate se curbează ușor (în formă de semilună) și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Tăvile cu fursecuri se coc una după cealaltă (la cuptoarele cu aer cald se pot coace împreună).
Durată de coacere: despre 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Fursecurile se lasă la răcit în hârtia de copt, pe un grătar de bucătărie. Zahărul pudră se amestecă cu zahărul vanilinat. Cu acest amestec se pudreză fursecurile cât sunt incâ in stare caldă.
Rețete asemănătoare
Biscuiți
Biscuiți
Biscuiți