Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.
Făina se pune într-un vas, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă totul cu spiralele de frământat ale mixerului, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, până ce se obține o compoziție omogenă.
Aluatul se întinde pe un blat tapetat cu făină, într-o foaie subțire. Se taie un număr egal de figurine și de suporturi, cu șabloanele de tăiere cu motive de Paște. Fursecurile se așază în tavă şi se introduc la copt, pe grătarul din mijloc al cuptorului.
Durată de coacere: despre 12 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Fursecurile se scot împreună cu hârtia de copt din tavă și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
Zahărul pudră se cerne într-un bol, apoi se amestecă cu zeama de lămâie până se obține un lichid omogen. Cu siropul astfel obținut se ung fursecurile, folosind o pensulă. Se decorează cu ornamente din zahăr și migdale mărunțite şi se lasă la uscat, aşezând fiecare figurină pe suportul ei.
Rețete asemănătoare
Biscuiți
Biscuiți
Biscuiți