Se încălzește cuptorul cu ventilator la 180 °C. Se cern făina și praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă untul și se freacă până când amestecul capătă aspectul unor firimituri de pâine. Se adaugă zahărul și se amestecă.
Se amestecă oul, siropul auriu și esența de lămâie și se adaugă peste compoziția de aluat. Se amestecă până ce se obține un aluat ferm omogen. Aluatul se întinde într-o foaie cu grosimea de 2-3 mm și, din această foaie, cu un șablon de fursecuri adecvat, se decupează fursecuri de forma dorită. Acestea se așază în tava de copt tapetată în prealabil cu hârtie de copt, lăsând circa 1-2 cm distanță între ele.
Se coc circa 8 minute, apoi se scoate tava din cuptor și se lasă fursecurile să se răcească în tavă pentru câteva minute înainte de le răsturna pe un grătar de bucătărie, unde se vor lăsa să se răcească complet.
Durată de coacere: 8 Minute
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se înmoaie partea de sus a fiecărui fursec în glazură, se presară cu fistic mărunțit, apoi se pun imediat în frigider pentru a permite glazurii să se întărească. Odată ce glazura s-a întărit, scoateți fursecurile și păstrați-le într-o doză închisă ermetic.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri