Pentru aluat, se amesetcă untul cu mixerul, la viteză maximă. Se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilinat, apoi se amestecă până când se formează o masa compactă. Se adaugă încet oul și gălbenușurile, fiecare gălbenuș la aprox ½ min. Se amestecă făina cu amidonul și se încorporează în aluat.
Se tapetează o formă de copt cu hârtie pentru copt. Aluatul se pune într-un șpriț şi se formează în tavă coroniţe cu diametrul de aproximativ 4 cm. Fursecurile se coc 10 minute.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Fursecurile se scot din tavă și se lasă la răcit.
Pentru glazură se taie ciocolata în bucăți mici, se amestecă cu ulei și se fierbe pe baie de aburi la temperatura mică, până când devine o masă compactă. Fursecurile se scufundă pe jumătate în ciocolată și se așază pe hârtie pentru copt. După preferință, se ornează cu diferite ornamente colorate sau se pudrează cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Biscuiți
Biscuiți
Biscuiți