Ingredientele se pun într-un vas și se amestecă laolaltă cu un mixer cu paletele de frământare, la început la viteză mică, apoi la viteză medie până ce se obține un aluat omogen. Aluatului i se dă forma unei bile care se apasă ușor și care se păstrează acoperită cel puțin 2 ore în frigider.
Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Zahărul pudră se cerne.
Cu ajutorul unei lingurițe se iau bucăți de aluat de mărimea unei nuci, apoi, cu mâinile tapetate cu zahăr pudră, se formează bile care se tăvălesc în zahăr pudră în așa fel încât să fie acoperite cu un strat gros. Bilele se așază la distanță egală unele față de altele în tava de copt și se coc.
Fursecurile încrețite se scot împreună cu hârtia de copt din tava de copt și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri