Se încălzește puțin laptele și se dizolvă drojdia în el. Se amestecă zahărul și ouăle.
Într-un alt castron, amestecați zahărul pudră, făina de grâu, zahărul vanilat, cardamonul și amoniul. Adăugați amestecul de făină în amestecul de drojdie și frământați bine câteva minute. Folosiți fie un mixer cu suport, fie un mixer manual cu cârlige pentru aluat. Adăugați untul și esența de lămâie și frământați aluatul timp de cca. 6 minute. Aluatul va fi destul de lipicios, folosiți o spatulă pentru a scoate aluatul din bol.
Pune ulei pe mâini și pe masă. Modelați aluatul într-o bilă, ungeți-l bine cu ulei, astfel încât să fie complet acoperit. Întindeți aluatul la o grosime de 5 mm, folosiți un sucitor dacă este necesar, puțin ulei în plus pentru a nu se lipi aluatul de masă. Tăiați aluatul în bucăți de 5 x 10 cm și tăiați o gaură de 6-7 cm la mijlocul fiecărei bucăți. Răsuciți rulourile prin tăietură și așezați-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Lăsați-le să crească într-un loc cald timp de 30 de minute.
Porniți cuptorul la 190 ºC ventilator.
Topiți untul de cocos și ungeți prăjiturile cu el înainte de a le da la cuptor.
Coaceți fursecurile timp de 5 minute. Se unge din nou cu unt de cocos și se mai coace încă 5-8 minute, până devin aurii. Lăsați-le să se răcească pe un grătar.
Se amestecă zahăr pudră, câteva picături de colorant galben, esența de lămâie și puțină apă clocotită până când glazura are consistența potrivită și se pregătește cu o lingură glazura peste prăjituri.
Rețete asemănătoare
Biscuiți
Biscuiți
Biscuiți