Pentru aluat, se topește untul într-un vas, până se închide puțin la culoare, apoi se toarnă într-un vas de mixat şi se lasă să se întărească la loc.
Untul astfel pregătit se freacă spumă cu mixerul, folosind paletele de batere, la viteză mare.
Se încorporează treptat zahărul, zahărul vanilinat, sarea și laptele.
Se amestecă făina cu praful de copt iar două treimi din acest amestec se încorporează în porții mici, în compoziția de aluat, cu mixerul, la viteză medie.
Aluatul se amestecă manual cu restul de făină, pe un blat de bucătărie, până ce se obține un aluat omogen. Din aluat se formează rulouri cu grosimea de circa 3 cm. Aceste rulouri se lasă circa 30 de minute la rece, până ce se întăresc.
Din rulouri se taie rondele de circa jumătate de centimetru grosime, care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt (nu prea aproape una de cealaltă deoarece aluatul își mărește volumul în timpul coacerii). Tăvile cu fursecuri se coc separat (la cuptoarele cu aer cald se pot coace împreună).
Durată de coacere: despre 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Fursecurile se scot cu tot cu hârtia de copt din tavă și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Rețete asemănătoare
Biscuiți
Biscuiți