Pentru aluat, se pun ingredientele într-un vas de mixare și se frământă până ce se omogenizează, folosind mixerul cu spiralele de frământare. Aluatul se înfășoară în folie de prospețime, apoi se lasă la rece cel puțin 40 de minute.
Se preîncălzește cuptorul (încălzire sus/jos: 175°C). Se întinde aluatul pe o suprafață ușor tapetată cu făină într-o foaie cu grosimea de cca. 3 mm din care se decupează diverse forme de fursecuri. Acestea se așază în două tăvi de copt tapetate cu hârtie de copt. Se face o gaură în fiecare dintre bucăți cu ajutorul unei frigărui. Se coc pe grătarul din mijloc al cuptorului, timp de aprox. 15 minute, o tavă după cealaltă, pe rând. Apoi se lasă la răcit.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 175 °C
Pentru decor, se toacă mărunt glazura și se topește pe baie de aburi. Se amestecă zahărul pudră și zeama de lămâie pentru a forma o glazură groasă care se trece apoi într-un poș. Se taie mărunt nucile și fructele uscate. Fursecurile se decorează, după dorință, cu glazură de ciocolată sau cu glazură de zahăr. Deasupra, se pot lipi decoruri stropi de zahăr, perle, decorațiuni, nuci și fructe uscate sau se pot personaliza cu mesajul „Crăciun Fericit”, folosind pixul cu colorant alimentar negru (lăsați mai întâi glazura să se usuce complet).
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri