Afinele se spală şi se zdrobesc. În cazul afinelor congelate, acestea se lasă la dezgheţat. Se pasează apoi printr-o sită şi se cântăresc 600 g. Coacăzele se spală, se desprind de pe ciorchini şi se zdrobesc. În cazul coacăzelor congelate, acestea se lasă la dezgheţat. Se pasează apoi printr-o sită şi se cântăresc 600 g.
Se amestecă conținutul plicului de Gelfix cu zahărul și se pune într-o oală adâncă, odată cu fructele.
Se pune la foc mare, amestecând continuu până la fierbere. Se fierbe 3-5 minute şi apoi se ia de pe foc.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri