Gutuile se şterg bine cu un prosop ca să se îndepărteze puful, după care se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburii şi se taie în sferturi.
Se pun apoi într-o oală încăpătoare împreună cu vinul și se fierb aproximativ 20 de minute la foc mic, după care se ia oala de pe foc, se pasează compoziția și se lasă la răcit.
Durată de fierbere: 20 Minute
Între timp, se spală și se curăță perele, după care se taie mărunt și se cântăresc 500g.
Într-o oală încăpătoare se amestecă piureul de gutui, perele și sarea de lămâie. Deasupra se toarnă conținutul pliculețului de Gelfix și zahărul și se amestecă bine.
Se pune oala la foc mediu și se aduce la fierbere, timp în care se amestecă continuu. După ce începe să fiarbă se mai lasă pe foc 3-5 minute și se continuă amestecarea.
Durată de fierbere: 3 - 5 Minute
Se înlătură spuma dacă e nevoie şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri