Gutuile se şterg bine cu un prosop ca să se îndepărteze puful, după care se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburii şi se taie în sferturi. Se opăresc într-o oală cu apă, la foc mediu, pentru circa 10 minute. Între timp, merele se curăţă de coajă şi se taie în sferturi. Merele se adaugă peste gutui şi împreună se lasă mai departe la fiert până când se înmoaie. Apoi se pasează fin.
Păstaia de vanilie se taie pe lungime. Marcul de vanilie (conţinutul păstăii) se scoate cu ajutorul unui cuţit şi se adaugă peste sos.
Din acest moment se amestecă continuu timp de 3-5 minute. Se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri