Spălați piersicile, curățați-le, tăiați-le mărunt și cântăriți 600 g.
Se curăță și se toacă mărunt merele și se cântăresc 400 g.
Fierbeți borcanele și capacele cu filet sau clătiți cu apă foarte fierbinte.
Se amestecă fructele, sarea de lămâie, zahărul şi pachetul de Gelfix 2:1 într-o cratiță mare. Aduceți totul la fierbere în timp ce amestecați.
Se fierbe timp de cel puțin 3 minute, amestecând continuu.
Efectuați testul de gelifiere: puneți 1-2 lingurițe din gemul fierbinte pe o farfurie. Dacă nu se fixează, continuați să gătiți timp de 1 minut.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se umplu imediat borcanele spălate și uscate, apoi se sigilează cu capace. Borcanele se răstoarnă și se lasă să stea pe capac aproximativ 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri