Portocalele se spală bine, după care se curăță de coajă și se îndepărtează sâmburii. Se taie în felii, apoi în bucățele mici și se pun într-o oală adâncă, odată cu sucul de lămâie.
Se gătesc portocalele la foc mediu pentru aproximativ 15 minute, amestecând din când în când, până devin moi. Apoi se ia oala de pe foc și se mixează compoziția cu un blender vertical, până devine piure.
Durată de fierbere: 15 Minute
Se pune oala înapoi pe foc, tot la foc mediu, se adaugă zahărul și conținutul pliculețului de Gelfix 4:1 și se amestecă bine. Se lasă pe foc până la fierbere, după care se mai lasă 3-5 minute, timp în care se amestecă continuu.
Durată de fierbere: 3 - 5 Minute
Se ia de pe foc, se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri