Curățați și tăiați mărunt perele și cântăriți 750 g. Spălați prunele, tăiați-le în jumătate, apoi tăiați mărunt și cântăriți 750 g. Fierbeți borcanele și capacele cu filet sau clătiți cu apă foarte fierbinte.
Amestecați într-o cratiță mare perele, prunele și sucul de lămâie cu pachetul de Gelifiant cu fructoză. Aduceți totul la fiert în timp ce amestecați pentru cel puțin 3 minute.
Efectuați testul de gelifiere: puneți 1-2 lingurițe din gemul fierbinte pe o farfurie. Dacă nu se întărește, continuați să gătiți timp de 1 minut sau dacă fructele sunt dulci, adăugați 1 pachet de sare de lămâie Dr Oetker.
Durată de fierbere: 3 Minute
Umpleți imediat borcanele până la refuz. Închideţi cu capace, întoarceţi imediat şi lăsaţi pe capace aproximativ 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri