Se iau legumele şi se spală. Gogoşarii se curăţă şi se taie în jumătăţi sau în sferturi, castraveţii se taie rondele, iar morcovii se curăţă şi se taie rondele subţiri. Rondelele de castraveţi şi de morcovi se pun alternant una lângă alta şi cu butoiaşele astfel obţinute se umplu jumătăţile de gogoşari care se vor aranja în borcane. Printre ele se adaugă câteva foi de dafin şi crenguţe de mărar uscat.
Se pregăteşte compoziţia din apă, zahăr, oţet şi un plic de Pikant fix iute. Se pune la fiert şi se fierbe timp de 3-5 minute, amestecând continuu. Compoziţia obţinută se toarnă fierbinte peste legume în borcane. Borcanele se închid cu capac şi se depozitează la rece.
Rețete asemănătoare
Murături și conserve
Murături și conserve
Murături și conserve