Pentru aluat, se topește într-un vas untul sau margarina, apoi se lasă să se răcească.
Făina se amestecă cu drojdia uscată. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, esenţa, sarea, ouăle, gălbenușul, laptele, untul sau margarina.
Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză maximă, circa 5 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul se lasă într-un loc călduț, la dospit, acoperit, până ce își mărește în mod vizibil volumul (circa 20 de minute).
Aluatul se scoate din vas pe un blat tapetat ușor cu făină și se mai frământă puțin, apoi se întinde, formându-se o foaie cu grosimea de circa 1 cm. Cu o formă de prăjituri ( Ø 7 cm), se decupează rondele din aluat. Rondelele obținute se acoperă din nou și se lasă în continuare la loc călduț să dospească, până își măresc vizibil volumul (circa 15 minute).
Rondelele se prăjesc pe rând, pe ambele părți, în uleiul încins (suficient încât gogoșile să plutească în grăsime), circa 3-5 minute, până capătă o culoare maro deschis. Gogoșile se scot cu o spumieră și se lasă la scurs pe un grătar de bucătărie, căptușit în prealabil cu șervețele de bucătărie.
Pentru umplere, dulceața de căpșuni se pune într-un poș cu gura largă și cu ajutorul acestuia se umple gogoșile.
În funcție de preferințe, gogoșile se pudreză cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri