Într-un vas, se amestecă mixul pentru gogoși și conținutul plicului de drojdie cu apă caldă și ulei, folosind spiralele pentru aluat ale mixerului, timp de 1 minut, până la omogenizare. Aluatul astfel obținut se lasă la dospit într-un loc cald, pentru 30 de minute, apoi se modelează în inele.
Prăjire: 12 – 15 minute în ulei încins.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Se prepară glazura de ciocolată sau lămâie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În glazura de lămâie se pot adăuga 7 picături de Colorant alimentar Dr. Oetker (diverse culori).
Alternativ, se poate obține o glazură și din 200 g zahăr pudră, 1 albuș de ou, 1 lingură zeamă de lămâie, care se omogenizează cu ajutorul unui mixer timp de 2 minute, la viteză medie. Cantitatea de glazură obținută se poate împărți și colora în diverse culori. Pentru colorare, se adaugă 7 picături de Colorant alimentar Dr.Oetker.
Gogoșile se decorează cu glazură și ornamente colorate.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri