Pentru aluat, se amestecă într-un vas mic drojdia cu zahărul și frișca , apoi se lasă circa 15 minute la temperatura camerei. Untul sau margarina se topește într-o oală, apoi se lasă să se răcească.
Se amestecă făina cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de lămâie, sarea, ouăle, untul sau margarina și compoziția cu drojdie, folosind mixerul, spiralele de frământat, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, circa 5 minute, până la obținerea unui aluat omogen. Se încorporează stafidele și migdalele. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la crescut. până ce își mărește vizibil volumul (circa 25-30 de minute).
Se unge și se tapetează cu pesmet sau cu migdale mărunțite forma de Gugelhupf (Ø 24 de cm). Aluatul se mai framântă încă o dată, apoi se toarnă în forma de copt, se acoperă și se lasă iarăși la dospit, până ce își mărește vizibil volumul (20-25 de minute). Forma se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: 60 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Prăjitura se lasă circa 10 minute în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri