Se încălzește cu grijă laptele într-o cratiță până devine călduț. Atenție să nu fie fierbinte deoarece va distruge drojdia. Se adaugă drojdia peste lapte și se amestecă. Se lasă în repaus circa 10 minute ca să se activeze drojdia.
Se topește untul într-o cratiță sau în cuptorul cu microunde. Se pun făina, sarea și zahărul într-un vas de mixare și se amestecă laolaltă. Se face o adâncitură în mijloc, în care se toarnă laptele cu drojdia, untul topit și ouăle bătute. Cu o furculiță se amestecă ingredientele până la omogenizare.
Cu un mixer cu palete de frământare se amestecă la viteză mică timp de circa 4 minute. Dacă se preferă frământarea manuală, atunci aluatul se transferă din bol pe o suprafață tapetată cu făină și se frământă manual circa 10 minute. Aluatul este puțin moale și lipicios și va rămâne la fel și după frământare.
Se unge un bol mare cu ulei de măsline, apoi se pune aluatul în acest bol, se acoperă cu folie sau cu un șervețel de bucătărie. Se lasă aluatul la dospit într-un loc călduț pentru circa 1 oră până ce își dublează volumul.
În timp ce aluatul este lăsat la dospit, se prepară umplutura. Se scot sâmburii din cireșe, se mărunțesc grosier. Se zvântă cu un șervețel de hârtie de bucătărie, apoi se dau deoparte. Se pun untul moale, zahărul brun, migdalele mărunțite și coaja de portocală într-un vas de mixare și se amestecă bine laolaltă.
Se unge și se tapetează o tavă mare dreptunghiulară. Odată ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe o suprafață curată cu făină și se întinde într-un dreptunghi de aproximativ 30 cm x 20 cm, astfel încât marginea lungă să fie cea mai apropiată de dvs. Se ia amestecul de unt și zahăr și se întinde peste aluat într-un strat uniform, apoi se presară cireșe și fulgi de ciocolată.
Începând de la marginea cea mai apropiată, se rulează strâns aluatul, astfel încât să se obțină un rulou frumos și strâns. Apoi se sigilează cusătura prin tăierea marginii şi se răstoarnă astfel încât tăietura să fie pe partea de jos. Se ia un cuțit ascuțit și, lăsând o îmbinare de 2 cm în partea de sus, se taie în două bucăţi egale. Se răsucesc cu partea de jos a capetelor împreună pentru a le sigila, apoi se transferă cu grijă aluatul în tava de copt pregătită, remodelând ușor dacă este necesar. Se acoperă lejer cu folie alimentară sau prosop umed și se lasă la dospit aproximativ 30 de minute până când aluatul devine elastic la atingere.
În timp ce aluatul crește, se preîncălzește cuptorul la 200°C (180°C Ventilator/Gaz treapta 6). Când aluatul este gata, se îndepărtează folia sau șervețelul, apoi se introduce în cuptor și se coace pentru 30-40 de minute până când crește și devine auriu. În timp ce aluatul se coace, se pregătește glazura încălzind dulceața de caise într-o tigaie, cu un strop de apă. Când dulceața s-a încălzit, se strecoară într-un bol. Când prăjitura este gata, se scoate din cuptor, se transferă pe un grătar de bucătărie și se unge cât este caldă cu glazură.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri