Se presară migdalele cu zahăr într-o tigaie teflonată și se caramelizează la foc mediu. Se lasă să se răcească pe o farfurie. Se scurg cireșele, colectând siropul scurs. Se pun deoparte vreo 4 cireșe în siropul colectat. Se taie restul de cireșe în bucăți mici.
Într-o crăticioară se pune laptele și ½ din cantitatea de smântână și se dă în clocot.
Gălbenușurile se bat cu zahărul spumă și se adaugă în laptele fierbinte. Se bate frișca și se amestecă în compoziția de ouă și lapte răcită. La final se adaugă brandy de cireșe, cireșele Amarena mărunțite și 2/3 din migdalele tăiate.
Se pune compozitia de înghețată într-un recipient de congelare, se acoperă și se congelează pentru aproximativ 4 ore.
Înainte de servire, înghețata se lasă la temperatura camerei aproximativ 10 minute. Se porționează și se decorează cu migdalele ramase, cu cireșele Amarena și cu puțin sirop.
Rețete asemănătoare
Înghețată
Înghețată
Înghețată