Se presară migdalele cu zahăr într-o tigaie teflonată și se caramelizează la foc mediu. Se lasă să se răcească pe o farfurie. Se scurg cireșele, colectând siropul scurs. Se pun deoparte vreo 4 cireșe în siropul colectat. Se taie restul de cireșe în bucăți mici.
Se toarnă laptele rece într-un vas de mixare. Se adaugă mixul de înghețată și se amestecă pentru scurt timp cu un mixer (cu paletele de batere) la viteză mică. Apoi se bate 3 minute la viteză mare. Se încorporează cireșele Amarena mărunțite și 2/3 din migdalele tăiate. Se pune compoziția de înghețată într-un recipient de congelare, se acoperă cu capacul și se congelează la -18° C timp de cel puțin 4 ore.
Înainte de servire, înghețata se lasă la temperatura camerei aproximativ 10 minute. Se porționează și se decorează cu migdalele ramase, cu cireșele Amarena și cu puțin sirop.
Rețete asemănătoare
Altele
Altele
Altele
Preparare:20 4 porții