Într-o oală se pun la fiert laptele, smântâna și plicul de Finesse Vanilie Bourbon. Când amestecul este fiert, se îndepărtează oala de pe foc și se lasă deoparte să se răcească puțin.
Între timp, se pun gălbenușurile, zahărul și praful de sare într-un bol și se bat spumă cu un tel. Se încorporează amestecul de lapte și smântână preparat inițial, apoi se continuă amestecarea pe baie de apă fierbinte (la bain marie)* până ce se obține o consistență cremoasă. Se lasă deoparte la răcit.
*Atenție! Când se prepară amestecul pentru înghețată, apa de la bain marie nu trebuie să fiarbă deoarece acest lucru va duce la coagularea gălbenușurilor și, implicit, la deteriorarea compoziției finale.
Se transferă amestecul într-o formă rezistentă la congelare și se pune apoi la congelator. După aproximativ 1 oră și jumătate, se amestecă energic folosind un tel și apoi se lasă în congelator pentru încă 1 oră și jumătate.
Înainte de servire, înghețata de vanilie se împarte în mod egal în câteva cupe transparente pentru desert și se decorează cu frunze de mentă proaspătă. După preferințe, se mai pot adăuga pe deasupra fructe de zmeură sau alte fructe de sezon și puțin topping cu sos de căpșuni.
Rețete asemănătoare
Înghețată
Înghețată