Fulgii de cocos se caramelizează ușor într-o tigaie teflonată, apoi se lasă pe o farfurie să se răcească. Feliile de ananas se lasă pe o sită la scurs, apoi, după ce s-au scurs se pasează împreună cu lichiorul de cocos. 4 mini-Bounty® se taie mărunt.
Laptele și păstaia tăiată pe lung (cu miezul scos), se pun la fiert într-o crăticioară, cu jumătate din cantitatea de smântână dulce. Se aduce la fierbere și se strecoară.
Pe bain-marie se bat gălbenușurile cu zahărul până se deschide la culoare și se adaugă compoziția fiartă.
Se răcește bine în apa rece. Se încorporează cu grijă piureul de ananas, fulgii de cocos și bucățile de Bounty. Se bate frișca și se adaugă în compoziție.
Crema se transferă într-un recipient de congelare, se pune capacul și se congelează minim 4 ore la -18˚C.
Înainte de servire, înghețata se lasă circa 10 minute la temperatura camerei, apoi se porționează. Bucățile de Bounty® se taie de-a lungul pe diagonală și cu aceste bucăți de decorează porțiile de înghețată.
Rețete asemănătoare
Înghețată
Înghețată