Căpșunile proaspete se spală, se curăță și se pasează. Sau, în cazul în care se folosesc căpșuni congelate, acestea se dezgheață și se pasează. 6 batoane de ciocolată se taie în felii subțiri.
Laptele rece se toarnă într-un vas de mixare. Se adaugă praful de înghețată și se amestecă scurt, cu un mixer cu paletele de batere, la viteză mică. Apoi se bate 3 minute la viteza cea mai mare. Piureul de căpșuni și feliile de ciocolată se încorporează ușor în așa fel încât să se obțină un aspect marmorat. Crema de înghețată se transferă într-un recipient de congelare, se acoperă și se păstrează în congelator, cel puțin 4 ore la -18C.
Înghețata marmorată de căpșuni se lasă înainte de servire cel puțin 10 minute la temperatura camerei. Se porționează apoi și se decorează cu bucăți de ciocolată.
Rețete asemănătoare
Altele
Altele
Preparare:40 4 porții