Jumătate din cantitatea de fulgi de glazură se topește conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pachetul de fondant se desface, se întinde şi se taie în formă de cerc, apoi doar 1/2 din suprafața acestuia se unge cu 4 linguri de glazură (figura 1)
Partea neunsă a foii de fondant se împăturește peste partea unsă și se apasă ușor. Din nou, jumătate din suprafața de fondant se unge cu 2 linguri de cuvertură, apoi jumătatea neunsă se împăturește peste jumătatea unsă și se apasă ușor (Figura 2). Fondantul astfel împachetat se păstrează în frigider peste noapte. Forma de copt - inimă se unge. Cuptorul se preîncălzește.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Toate ingredientele până la fulgii de ciocolată se pun într-un vas de mixare și, cu ajutorul unui tel, se amestecă laolaltă până ce se obține un aluat lucios, omogen. La final se încorporează fulgii de ciocolată. Compoziția de aluat astfel obținută se toarnă în forma de copt și se nivelează. Forma se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 25 Minute
Prăjitura se desprinde din formă și se răstoarnă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Cu diferite șabloane se decupează litere și inimioare din fondant, iar din fondantul rămas se formează bile. Se amestecă zahărul pudră cu apa și cu glazura astfel obținută se ung figurinele din fondant decupate anterior; se presară cu decoruri la alegere. Prăjitura se răstoarnă înapoi. Restul de glazură se topește pe baie de apă și cu această glazură topită se unge prăjitura. Prăjitura se decorează în continuare cu figurinele în formă de litere inimioare și bile de fondant. Până la servire, prăjitura se păstrează la frigider.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri