Untul sau margarina se topește în laptele bătut, încălzit într-un vas înalt, iar cuptorul se preîncălzește.
Făina și drojdia uscată se amestecă cu grijă. Se adaugă zahărul, conținutul plicurilor de Finesse și amestecul cald de lapte acru cu unt sau margarină, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământat), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 5 minute, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț la dospit până când creșterea de volum este clar vizibilă.
Aluatul se întinde pe o suprafață ușor tapetată cu făină, până ce se obține o foaie dreptunghiulară de cca. 40 x 35 cm. Se întinde peste această foaie mierea, iar deasupra se presară scorțișoara. Aluatul se taie în 8 fâșii de aproximativ 5 x 35 cm fiecare. Fâșiile se răsucesc (așa cum se arată în poză) sub formă de spirale. Din aceste spirale se formează inimioare. Tava se tapetează cu hârtie de copt, se așază inimioarele, apoi se introduce la cuptor, pe grătarul din mijloc.
Durată de coacere: despre 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Inimioarele se lasă pe hârtia de copt, pe un blat de bucătărie ca să se răcească.
După ce s-au răcit, inimioarele de scorțișoară se ung cu lapte proaspăt, apoi se lasă acoperite într-un loc călduț cca. 15 minute. La final, se introduc în cuptor, pe grătarul din mijloc și se mai coc cca. 10 minute.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază