Pregătire: Agrişele se spală şi apoi se foloseşte o oală cu fierbere rapidă sau un evaporator pentru a obţine sucul de agrişe (sfat: atenţie la instrucţiunile de utilizare a dispozitivului). Se măsoară 650 ml suc. Piersicile se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi, se taie în cubuleţe şi se cântăresc 200 g.
Mod de preparare: Sucul de agrişe şi piersicile se amestecă cu Gelfixul Clasic 1:1 şi zahărul, conform instrucţiunilor de pe plic. Se pun la foc mare şi se fierb, amestecând continuu minim 3 minute. Se spumează, iar apoi se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid borcanele cu capace cu filet şi se lasă circa 5 minute să stea întoarse cu capacul în jos. Pe durata răcirii borcanele se întorc de mai multe ori.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri