Se spală gutuile, se curăță de coajă, se taie în patru, se îndepărtează sâmburii și se taie în bucăți mai mici. Se toarnă într-o oală doar 1 kg din cantitatea de gutui și se amestecă cu sarea de lămâie și 300 g zahăr. Fructele se lasă la macerat timp de minimum 3 ore (sau pe parcursul nopții). Tava de copt (25 x 25 cm) se căptușește cu folie de aluminiu, iar apoi se fixează cadrul.
Amestecul de mai sus se aduce la fierbere și, amestecând continuu, se fierbe la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute. Se pasează fructele și se strecoară. Piureul de fructe se toarnă din nou în oală. Se adaugă și se încorporează zahărul și Gelfix-ul Extra. Se aduce încă o dată la fierbere și, amestecând continuu, se lasă la fiert timp de 3 minute. Piureul de fructe se întinde în tava de copt și se lasă să se întărească pe parcursul nopții.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se topește glazura de ciocolată conform instrucțiunilor de pe plic și se toarnă într-un bol. Jeleul de gutui se răstoarnă pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu hârtie de copt. Jeleul se porționează după dorință; pentru decuparea lui se pot folosi forme pentru prăjituri cu motive de toamnă sau de Crăciun. Jeleul se scufundă în glazură, folosind o furculiță, apoi se așază pe o hârtie de copt și se lasă să se întărească glazura. În funcție de preferințe, jeleurile se pot pudra cu cacao.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri