Pregătire: Se măsoară 750 ml suc de mere şi se spală crenguţele de mentă. Ambele se pun într-o oală şi se fierb aproximativ 2 minute. Limettele se spală în apă fierbinte şi se şterg pentru a se usca. Apoi fructele se decojesc, iar coaja se taie în fâşii foarte subţiri (se poate folosi şi o răzătoare specială).
Mod de preparare: Se îndepărtează menta şi se adaugă plicul Gelfix Extra 2:1 şi zahărul, conform instrucţiunilor de pe plic. Se pun la foc mare şi se fierb, amestecând continuu minim 3 minute. Se adaugă fâşiile de limette şi compoziţia se mai fierbe circa 1 minut. Se spumează, iar apoi se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid borcanele cu capace cu filet şi se lasă circa 5 minute să stea întoarse cu capacul în jos.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Preparare:40 Medie5 borcane 250 ml