Merele și perele se spală, se taie în sferturi și se storc. Se măsoară 450 ml suc de mere și 400 ml suc de pere.
Sucurile de fructe se amestecă bine laolaltă cu pachetul de Gelifiant cu fructoză, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-o oală mare. Compoziția se aduce la fierbere, amestecând continuu. După ce dă în fiert, se lasă să clocotească cel puțin 3 minute, amestecând fără oprire.
Proba de gelificare: 1-2 lingurițe din compoziția fierbinte se pun pe o farfurie și se lasă să se răcească. Dacă nu se gelifică, se mai fierbe 1 minut, apoi se repetă testul gelificării. În cazul fructelor mai acrișoare, poate fi de ajutor un plic de sare de lămâie Dr. Oetker.
Borcanele cu capac se spală bine cu apă fierbinte, în prealabil. Se îndepărtează spuma dacă e nevoie, apoi jeleul se toarnă imediat în borcane, umplându-le până în margine. Borcanele se închid cu capace cu filet (Twist Off), apoi imediat se răstoarnă și se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri