Rodiile se storc, eventual se trec printr-o sită, apoi se măsoară volumul obţinut. Merele se spală, se taie în sferturi, apoi se extrage sucul cu ajutorul unui storcător de fructe sau legume. Sucul de rodii se amestecă cu suc de mere până la obţinerea unei cantităţi de 1000 ml.
Într-o oală mare se toarnă plicul de Gelfix 1:1 şi zahărul peste sucul de fructe şi se amestecă. Se pun la foc moderat, amestecând continuu până la fierbere.
Se fierb 3 minute şi apoi se iau de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă şi se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute, în repaus.
Durată de fierbere: 3 Minute
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri