Pregătire: Se spală perele, se taie în sferturi și cu ajutorul unui vas pentru suc din fructe sau unui aparat cu aburi de făcut suc se extrage sucul (acordați atenție instrucțiunilor de utilizare ale aparatului folosit) și se măsoară 600 ml. Perele se curăță, se taie mărunt și se cântăresc 150 g.
Preparare: Sucul, perele, fisticul și sarea de lămâie se pun într-o oală. Se amestecă zahărul cu Gelfix-ul Extra, apoi amestecul se toarnă peste fructe, în oală și se amestecă bine. Sub amestecare continuă, la foc mare se aduce amestecul la fierbere și, amestecând în continuu, se fierbe în clocot minim 3 minute. Se îndepărtează spuma, dacă este cazul, și imediat se umplu borcanele până în margine. Borcanele se închid cu capace Twist-Off, se răstoarnă pe capac și se lasă circa 5 minute în această poziție. În timpul răcirii, borcanele se răstoarnă des de mai multe ori pentru a distribui cât mai uniform bucățelele de pere și de fistic.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri