Pentru aluat, se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul (paletele de batere), la viteză mare. Se adaugă și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, esența și sarea. Se mixează până când se formează o compoziție omogenă. Ouăle se încorporează pe rând; fiecare ou se bate circa jumătate de minut.
Făina se amestecă cu amidonul alimentar și cu praful de copt, se cerne și se încorporează în compoziție în porții mici, la viteză medie. Aluatul se toarnă în forma de copt (Kranz, Ø 22 cm), unsă în prealabil. Forma se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Kranz-ul se lasă 10 minute în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Pentru cremă, se prepară o budincă, conform instrucțiunilor de pe plic, folosind praful de budincă, zahăr și lapte. Budinca se acoperă cu o folie de prospețime și se lasă să se răcească. Untul se freacă spumă si se amestecă cu budinca. Budinca se încorporează în porții mici. Nici untul, nici budinca nu trebuie să fie prea reci, pentru că altfel compoziția se taie.
Kranz-ul se taie pe orizontală, obținându-se trei părți. Partea de jos și cea din mijloc se ung cu jeleul de coacăze. O treime din cantitatea de cremă se întinde peste foaia de jos, se acoperă cu foaia din mijloc, se apasă ușor, apoi se acoperă cu jumătate din crema rămasă. Se așază deasupra ultima foaie și se apasă ușor. Kranz-ul se unge cu restul de cremă (păstrați circa 2-3 linguri de cremă, pentru decorare).
Kranz-ul se decorează cu alunele caramelizate și cu restul de cremă.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort