Untul sau margarina se freacă spumă cu mixerul, folosind paletele de batere, la viteză mare. Se încorporează treptat zahărul și zahărul vanilinat. Ingredientele se mixează până se obține o cremă omogenă. Se încorporează oul, se amestecă circa jumătate de minut.
Făina se amestecă cu amidonul, se cerne și se încorporează în cremă, în porții mici, folosind mixerul, la viteză medie. La final se încorporează migdalele.
Aluatul se introduce într-un poș cu orificiu în formă de stea. Jumătate din cantitate se repartizează în tavă sub formă de lăbuțe, iar cealaltă jumătate sub formă de moțuri.
Vișinele se taie în bucățele mici și se folosesc pentru decorarea moțurilor de aluat. Tăvile se coc pe rând (în cazul cuptoarelor cu aer cald, se pot coace concomitent).
Durată de coacere: despre 10 - 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Fursecurile se scot din tavă și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
Se topește glazura într-un vas, pe baie de aburi, la foc mic. Jumătate din cantitatea de „lăbuțe" se unge pe partea netedă cu un strat subțire de glazură, apoi se lipesc două câte două lăbuțe, cu partea unsă în interior.
Cantitatea rămasă de „lăbuțe" se unge în același fel, dar cu dulceață, apoi se asamblează în modul descris la pasul anterior.
Lăbuțele se scufundă cu vârful în glazură, se așază pe un grătar de bucătărie și se lasă deoparte să se întărească glazura.
Rețete asemănătoare
Biscuiți
Biscuiți