Se mărunțesc fin migdalele împreună cu zahărul pudră și pudra de cacao într-un robot de bucătărie adecvat. Amestecul se cerne printr-o sită fină. Tava de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt.
Albușurile se cântăresc într-un vas de mixare bine degresat în prealabil. Apoi se bat spumă cu mixerul cu paletele de batere la viteză mare. Imediat ce albușurile încep să spumeze, se presară zahărul și sarea, apoi se continuă baterea încă 5 minute pentru a obține o spumă tare. Se încorporează amestecul de migdale în două reprize folosind o racletă de aluat. Încorporarea trebuie făcută cu grijă pentru a obține o compoziție omogenă cu consistență vâscoasă. Compoziția se transferă în porții, într-un poș cu orificiu de 8 mm, cu ajutorul căruia se distribuie sub formă de moțuri (diametru de cca 2,5 cm) în tava de copt. Se lasă cca 30 de minute în repaus. Se preîncălzește cuptorul.
Se introduce tava în cuptor și se coace.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Se freacă bine laolaltă untul, gemul, zahărul pudră și zahărul vanilinat într-un vas de mixare cu mixerul cu paletele de batere, la viteză mare. Se adaugă câteva picături de colorant alimentar, se amestecă, apoi crema se transferă într-un poș cu orificiu de 8 mm. Crema se distribuie pe jumătate din cantitatea de fursecuri, pe suprafața inferioară a acestora. Se acoperă apoi cu restul de fursecuri. Se lasă la rece pentru a permite cremei să se întărească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri