Se încălzește cuptorul la 180 °C (160 °C cuptorul cu ventilator, poziția 4 cuptorul cu gaz). Se cern migdalele mărunțite și zahărul pentru glazură pe o bucată de hârtie de copt, apoi se cern din nou.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se bat spumă albușurile folosind un mixer cu stand. Se adaugă crema tartar și se bate până se obține o spumă moale. Se reduce viteza mixerului și se adaugă treptat zahărul pudră, apoi se revine la viteză mare și se bate până când spuma capătă o consistență fermă.
Se scoate bolul de mixer din stand și se adaugă extractul de vanilie împreună cu câteva picături de colorant gel dacă se dorește. Cu o lingură de metal mare se încorporează ingredientele uscate. Compoziția obținută trebuie să fie fină și lucioasă.
Compoziția se trece într-un poș cu orificiu rotund de 1 cm și cu ajutorul poșului se repartizează în tava de copt tapetată cu hârtie de copt sub forma unor mici moțuri de circa 3 cm în diametru lăsând 2,5 cm spațiu între ele. Se scutură ușor tava sau se bate ușor pentru a netezi puțin moțurile.
Se lasă tava în repaus pentru 15 minute pentru a se forma o pojghiță la suprafața compoziției, apoi se introduce tava în cuptor pe grătarul din mijloc și se coace pentru circa 10 minute lăsând ușa cuptorului întredeschisă pentru a permite aburului să iasă. Macarons trebuie să crească puțin și să fie crocante și ferme deasupra.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se scot din cuptor imediat și se lasă să se scurgă puțină apă rece între hârtia de copt și tavă. Aceasta va permite desprinderea mai ușoară de pe hârtia de copt. Se lasă două-trei minute să se răcească înainte de a se desprinde de pe hârtia de copt.
Se lasă să se răcească complet, apoi se lipesc câte 2 sub forma unui sandviș cu umplutură. Asigurați-vă că folosiți o cantitate suficientă de umplutură deoarece întotdeauna este de dorit ca aceasta să se vadă puțin.
Pentru crema de unt se freacă spumă untul și zahărul pudră. Se adaugă câteva picături de extract de vanilie. Pentru a colora crema de unt se adaugă după preferință câteva picături de colorant alimentar gel și se amestecă până la omogenizare.
Pentru a finaliza macarons se rulează marginile în zahăr neon. Alternativ lăsați macarons deschise și scufundați partea glazurată în zahăr néon, iar deasupra așezați o margaretă din napolitană.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri