Praful de budincă, nucșoara și zahărul se amestecă cu 6 linguri cu suc de mere și se omogenizează. Restul de suc de mere se fierbe, după care se dă deoparte și peste el se adaugă amestecul de mai sus. Compoziţia rezultată se pune din nou la fiert pentru încă 1 minut, timp în care se amestecă ușor și continuu.
Budinca astfel preparată se toarnă apoi într-o formă dreptunghiulară (aprox. 18 x 13 cm) clătită în prealabil cu apă rece și se lasă la răcit minim 2 ore.
Mărul se spală și se curăţă de seminţe, apoi se taie în rondele foarte subţiri, care se stropesc cu suc de lămâie. Budinca răcită se taie în cubuleţe (cu latura de aprox. 4 cm), care se tăvălesc apoi prin migdale și se așază pe rondelele de măr.
Se prepară frișca conform instrucţiunilor de pe plic, cu 150 ml lapte. Cu ea se ornează desertul în jurul rondelelor de măr. După preferinţă, se pudrează cu scorţișoară.
Rețete asemănătoare
Deserturi cremă
Deserturi cremă
Deserturi cremă