Alunele se prăjesc într-o tigaie, până capătă o culoare brun-aurie, apoi se lasă pe o farfurie la răcit. Morcovii se curăță și se răzuiesc grosier.
Într-o oală se fierb morcovii, dulceața, Gustin-ul și Finesse-ul, amestecând continuu, timp de 1 minut. Umplutura se lasă apoi la răcit.
Cuptorul se preîncălzește.
Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor, folosind spiralele de frământat ale mixerului și se amestecă totul, la început la viteză mică, apoi la viteză mare până ce se obține o compoziție omogenă (nu frământați mai mult decât este necesar deoarece va începe să se lipească!). Aluatul se pudrează cu puțină făină, se scoate din vas și se întinde pe un blat tapetat în prealabil cu făină, formându-se o foaie de aluat pătrată (de cca. 40 x 40 cm).
Umplutura de morcovi se întinde peste foaia de aluat, lăsând în partea din față și din spate câte o margine liberă, lată de cca. 2 cm. Alunele – din care se pun deoparte 3 linguri – se presară deasupra. Foaia de aluat se rulează lăsând marginea din față în exterior. Rulada se taie în rondele (cu grosimea de cca. 3 cm) care se așază în tava de copt. Melcii se introduc în cuptorul preîncălzit pe grătarul din mijloc. Melcii se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
Durată de coacere: despre 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Dulceața de caise se trece printr-o strecurătoare şi se fierbe într-o oală. Melcii, încă în stare caldă, se ung cu dulceața fierbinte şi peste ei se presară apoi restul de alune.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri