Se scurg roșiile (uleiul se păstrează).
Se amestecă într-un vas de mixat făina și drojdia. Se adaugă restul ingredientelor, mai puțin pătrunjelul. Se prelucrează totul folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi timp de cca. 5 minute la viteză mare, până se obține o compoziție omogenă. Se încorporează pătrunjelul (aprox. 2 linguri pătrunjel mărunțit).
Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul.
Roșiile se taie cubulețe. Brânza feta se pasează cu ajutorul unei furculițe, într-un vas de mixat. Se amestecă roșiile cu brânza și se adaugă piper după gust.
Aluatul se frământă încă o dată pe un blat de bucătărie pudrat în prealabil cu făină și se întinde, formându-se un dreptunghi cu dimensiunile de cca. 45 x 35 cm. Se toarnă umplutura peste aluat și se nivelează. Aluatul se taie pe jumătate, astfel încât să se obțină 2 dreptunghiuri cu dimensiunile de cca. 35 x 22,5 cm. Se rulează aluatul și se taie în rondele (grosime de cca. 1 cm). Melcii se așază în tavă, se mai lasă puțin la dospit, iar apoi se introduc la cuptor.
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Melcii mediteraneeni se pot servi calzi.
Rețete asemănătoare
Rețete sărate