Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul
Aluatul sfărâmicios: Se amestecă făina, zahărul și zahărul vanilinat împreună cu untul topit într-un bol, folosind mixerul cu paletele de batere, până se obțin frimituri de aluat, de mărimea dorită.
Aluatul din foietaj: Foietajul se întinde, se unge cu lapte, iar deasupra se presară uniform musli. Se apasă ușor. Se mărunțește ciocolata și presară bucățelele peste aluat. Aluatul se rulează pe partea mai lungă, apoi ruloul obținut se taie în rondele de cca. 2 cm grosime care se așază în tava de copt. Eventualele frimituri care rămân se pot reîncorpora prin apăsare ușoară pe rondelele de aluat. Se introduce tava în cuptor și se coace
Durată de coacere: despre 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Melcișorii se scot cu tot cu hârtia de copt pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri