Se încălzește laptele într-o oală mică.
Se amestecă într-un recipient făina și drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui mixer cu spirale, amestecând pentru scurt timp la viteză mică, apoi la viteza cea mai mare, timp de aprox. 5 min. Aluatul se lasă la crescut la loc cald.
Se preîncălzește cuptorul.
Se decojesc merele, se dau pe răzătoare și se amestecă cu alunele și zahărul cu scorțișoară.
Aluatul se frământă încă puțin pe suprafața de lucru, pudrată în prealabil cu făină. Apoi se întinde formându-se un dreptunghi (aprox. 40 x 30 cm). Peste aluat se întinde umplutura. Aluatul se rulează (se pornește de la latura lungă a dreptunghiului) și se taie în aproximativ 18 rondele. Rondelele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava la cuptor, în partea de jos.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se scoate tava din cuptor, iar melcișorii se așază pe un grătar de bucătărie. Se amestecă dulceața de caise și se întinde peste melcișorii calzi. Melcișorii se lasă apoi la răcit.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri