Pentru aluat, se mărunţeşte ciocolata şi se topeşte împreună cu untul sau margarina. Se ung cu grăsime formele de brioşe. Pentru umplutură se taie ciocolata în 6 bucăţi egale.
Aluat: Într-un vas de mixat, se bat ouăle spumă timp de 1 minut, folosind mixerul la viteza cea mai mare a acestuia, apoi la viteză medie încă 5 minute. Se amestecă zahărul cu zahărul vanilinat de la Dr. Oetker şi se încorporează cu ouăle, amestecând cu mixerul timp de încă 3 minute. Se adaugă şi făina şi se încorporează apoi şi cu amestecul de ciocolată cu unt sau margarină. Se toarnă jumătate din compoziţia de brioşe în forme. În mijlocul compoziţiei se aşază câte o bucată de ciocolată, iar apoi se acoperă cu restul de aluat. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.
Decorare: Se amestecă frişca cu zahărul vanilinat şi se bate spumă. Se răstoarnă brioşele pe un grătar de bucătărie, căptuşit în prealabil cu hârtie de copt. Se ornează brioşele cu frişcă şi se pudrează cu cacao. Brioşele se servesc calde sau reci, după preferințe.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri