Încălziți laptele, topiți untul sau margarina în el. Puneţi făina într-un bol de amestecare și sfărâmaţi drojdia peste. Adăugați albușul, zahărul, sarea, amestecul de lapte și amestecați totul cu un mixer (cârlig de aluat) la viteza cea mai mică, apoi la cea mai mare, timp de aproximativ 5 minute pentru a forma un aluat omogen. Acoperiţi aluatul și îl lăsaţi să crească la loc călduț aproximativ 1 oră până s-a mărit vizibil. Între timp tapetați tava cu hârtie de copt.
Frământați aluatul pe o suprafață de lucru ușor înfăinată. Împărțiți aluatul în 14 bucăți egale și modelați-le în bile. Turtiți bilele (Ø aproximativ 5 cm) și puneți-le pe tavă. Se acoperă și se lasă la crescut aproximativ 45 de minute.
Preîncălziţi cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se bate gălbenușul de ou cu laptele. Se întinde peste chifle, se presară cu semințe de susan și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 15 Minute
Puneţi chiflele de burger cu hârtia de copt pe un grătar și lăsaţi-le să se răcească. Pregătiți sosul, amestecați împreună crème fraîche, ketchup-ul, maioneza și muștarul. Se condimentează sosul cu sare, piper și zahăr.
Scurgeți castraveții murați, spălaţi roșiile și tăiaţi în felii subțiri. Curățați, spălați și rupeți salata verde în bucăți. Brânza cheddar se taie în sferturi de felii.
Puneți carnea de vită într-un bol, asezonați cu sare, piper și frământați. Din amestec formați 14 burgeri de aceeași dimensiune (Ø aproximativ 6 cm). Se încing 1-2 linguri de ulei într-o tigaie și se prăjesc pe ambele părți. Scoateți burgerii prăjiți din tigaie, așezați 2 sferturi de felii de brânză pe fiecare și țineţi la cald, la cuptor, pentru ca brânza să se topească puțin. Pregătiți-i şi pe restul în același mod, cu uleiul rămas.
Tăiați chiflele în jumătate, pe orizontală, și întindeți sosul pe fiecare jumătate. Puneți o felie de roșii, carnea, una sau două felii de castravete și puțină salată verde pe jumătățile de jos. Dacă este necesar, distribuiți sosul rămas, puneți deasupra jumătatea superioară a chiflei și apăsați ușor. Eventual introduceți o frigăruie mică de lemn în burger și serviți imediat.
Rețete asemănătoare